PROJECTEN

Try-outs

Tijdens de Try-outs kunnen masterstudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten verschillende opstellingen voor hun afstudeerproject uittesten in de Zwarte Zaal. 

S.M.A.K.H.A.C.K

Met S.M.A.K.H.A.C.K. claimenden, jonge kunstenaars, een plek in het Gentse museum voor actuele kunsten. Voor één dag, 11 maart 2018,  eisten ze met vreedzaam artistiek verzet een plek op. Ze nodigden zichzelf uit voor een tentoonstelling in de kleinste ‘white cubes’ van het gebouw, de lockers. Bij sluitingsuur lieten ze hun kartonnen dozen met kunstwerken achter.  Dit was een project van Minus One. 

Philippe Van Cauteren schreef Brieven aan kunstenaars, een 40-tal jonge kunstenaars schreven terug. 

Voor dit project ontwikkelde Lieze De Middeleir het werk Membraan.

Afdruk wordt Zelfportret

Afdruk is geïnspireerd op de vorm van een bouwafvalzak. Het materiaal  waar de zak werd in ondergedompeld, gips, liet de kunstenaar toe om een afdruk na te laten van haar lichaam. 
De zak was leeg, maar toch waren er sporen van een lichaam. 
Een jaar later ontstond Zelfportret toen De Middeleir  besloot  om de zak te vullen met was, zodat enkel de sporen overbleven. 

Herinnering 

In 2016 studeerde Lieze De Middeleir in het kader van een Erasmusproject voor vier maanden aan Burg Giebichenstein. Dat is een kunst- en designschool in Halle (Duitsland).
Ze creëerde er Herinnering uit metalen platen, een sculptuur zo groot als een mens, liggend op de grond.
Men herkent een menselijk figuur en plooien van stof. Tegelijk ziet de toeschouwer dat het metaal een lege cocon is, enkel een herinnering. 

Waterton

In 2015 combineerde Lieze De Middeleir de harde ijzeren structuur van een waterton met de zachte huid van was. 

Gialio Di Sienna

In 2014 trokken de beeldhouwstudenten van  de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten  naar Cararra, het Walhalla voor marmer in Italië. 

Lieze De Middeleir vond er een unieke steen, waarvan één zijde bedekt was met de natuurlijke korst.
Ze behield de steen zoals ze hem vond, enkel een architecturale toets werd toegevoegd.